Werkwijze

Het tentoonstellingsconcept van Kunst op de Koffie is flexibel en actueel in de traditie van Chambre d’Amis. De belangrijkste kenmerken van Kunst op de Koffie zijn het tonen van hoogwaardige kunst op laagdrempelige locaties; het privédomein (de huiskamer, of eigenlijk het hele huis) als tentoonstellingsplek om zo de verbinding tussen kunstenaars, bewoners en publiek te stimuleren.

Het team van Kunst op de Koffie selecteert regionale en (inter) nationale kunstenaars. Daarnaast zoeken we privé locaties die het werk van deze kunstenaars uitdagen en aanvullen en omgekeerd.  Geen decoratieve beelden die goed in een bepaald interieur passen, geen schilderij voor boven de bank maar kunst die de omgeving bevraagt.

Deelnemende kunstenaars moeten werkzaam zijn als professioneel kunstenaar met een afgeronde kunstopleiding, actief beoefende beroepspraktijk en besef van cultureel ondernemerschap. Bovendien mag de betreffende kunstenaar niet eerder deelgenomen hebben aan Kunst op de Koffie en moet hij of zij beschikbaar zijn om gedurende het tentoonstellingsweekend van Kunst op de Koffie aanwezig te zijn.