Publicatie

Wat is KodK

Editie 2019

KUNST OP DE KOFFIE | 23 & 24 NOVEMBER 2019 | SPIJKERKWARTIER ARNHEM
Kunst op de Koffie 2019; de vijfde editie hoogwaardige kunst op laagdrempelige locaties in Arnhem. Ontdek nieuwe kunst, ontmoet kunstenaars en (wijk) bewoners. In de ontmoeting ontstaat de verbinding; maak het mee! Voor deze editie hebben we drie categorieën;

SITE-SPECIFIC
Kunst op de Koffie gaf tien kunstenaars opdracht om voor de aan hen toegewezen woning nieuw werk te maken waarbij het huis, de plek, haar bewoners en de interactie hiertussen uitgangspunt is.

Alina Ozerova, Bart Lunenburg, Csilla Klenyánszki, Frank en Michiel, Giel Louws, Heidi Linck, Karel van der Eijk, Korrie Besems, Lisa Sebestikova & Liza Dieckwisch

POP-UP
Voor deze editie nodigde Kunst op de Koffie twee gastcuratoren uit, Liesbeth Brandt Corstius en Youri Appelo. Elk selecteerde vijf kunstenaars voor een pop-up tentoonstelling met bestaand werk in een van de huiskamers. Uitgangspunt in de zoektocht waren de huiskamers zelf.

Christina Coridou, Ada Dispa, Lee Eun Young, Silvia Steiger, Joyce Vlaming
Meg Forsyth, Matthias Schaareman, Fiona Lutjenhuis, Simone Albers & Valentina Gal
 

PERFORMANCE
Zes kunstenaars (muziek, dans, schrijven)  zijn door Kunst op de Koffie uitgenodigd om op basis van hun werk een performance te creëren in relatie tot een specifieke huiskamer.

Melanie Maria, Nora Welgraven, Farida Nabibaks, Broken Toaster Records, Esmee van den Akker & Roos Marijn Peperkamp.

Educatie

Kunst | Hart is een educatief kunstproject voor jongeren uit het voortgezet onderwijs. Tijdens het project ontdekken de scholieren dat kunst niet ver weg is maar juist heel dichtbij.

Tijdens Kunst | Hart doen de scholieren onderzoek bij een persoon uit de eigen omgeving die een kunstwerk heeft dat hem of haar dierbaar is. Deze persoon wordt samen met het kunstwerk door de leerlingen gefotografeerd en middels een interview wordt de persoonlijke betekenis ontdekt. De uitkomsten uit het interview zijn het startpunt van een workshop creative writing. Alle verkregen informatie wordt verwerkt tot een eigen podcast. De podcasts van Kunst | Hart 2019 zullen binnenkort hier te beluisteren zijn!

Archief

Bekijk hier het rijke beeldarchief van de afgelopen vier edities van KodK.