Kunst op Bezoek

  • Kunst op Bezoek - Wout Herfkens, 2021Kunst op Bezoek - Wout Herfkens, 2021
  • Kunst op Bezoek - Wout Herfkens, 2021Kunst op Bezoek - Wout Herfkens, 2021
  • Kunst op Bezoek - Barbara Polderman, 2021Kunst op Bezoek - Barbara Polderman, 2021
  • Kunst op Bezoek - Simone Albers, 2021Kunst op Bezoek - Simone Albers, 2021
  • Kunst op Bezoek - Anook Cléonne, 2021Kunst op Bezoek - Anook Cléonne, 2021
  • Kunst op Bezoek - Anook Cléonne, 2021Kunst op Bezoek - Anook Cléonne, 2021
  • Kunst op Bezoek - Mirka Farabegoli, 2021Kunst op Bezoek - Mirka Farabegoli, 2021
Kunst op Bezoek is ontstaan tijdens de lockdown en brengt kunst naar omgevingen waar het normaliter geen rol heeft. Simone Albers, Mirka Farabegoli, Barbara Polderman, Wout Herfkens en Anook Cléonne zochten zelf een locatie waar zij nieuwsgierig naar zijn om hun werk zes weken te presenteren.
 
We onderzoeken hiermee hoe kunst functioneert in het dagelijks leven van mensen, los van haar esthetiek. Welke dialogen ontstaan er met deze nieuwe kijkers en welke input biedt dat de kunstenaars?

In de maand oktober 2021 hangt het werk van Simone Albers in vier huiskamers van jonge statushouders, Mirka Farabegoli maakt een nieuw werk ‘Santa Electra’ voor de busremise aan de Westervoorstedijk, Barbara Polderman koos een studentenhuis met vijf jonge vrouwen en Anook Cléonne gaat middels haar werk in gesprek met lotgenoten in de Herbergier. 
Drie beelden van Wout Herfkens uit zijn serie Jésus à l’Hôpital zijn in bruikleen gegeven aan drie geestelijk verzorgers van o.a. Isula Dei en Regina Pacis. Zij gaan hierover in gesprek met hun cliënten.

In januari 2022 worden de resultaten gepresenteerd bij Dit is Kunst in het Spijkerkwartier.
De ervaringen van de kunstenaars en kijkers worden in podcasts vastgelegd en zijn straks te beluisteren via de website en andere kanalen.